Anunţuri
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Directia Generala de Dezvoltare Rurala - Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 -2020 informeaza beneficiarii si potentialii beneficiari cu privire la masurile de mediu si clima aplicate în anul 2017 pe terenurile agricole. Masurile de dezvoltare rurala adresate utilizatorilor de terenuri agricole care faciliteaza acordarea unor plati anuale, pe hectar suprafata agricola pentru compensarea totala sau partiala a costurilor suplimentare si pierderilor de venit suportate de fermieri se regasesc în Masura 10 -  Agro Mediu si clima. Masura 11 - Agricultura ecologica si Masura 13-  Plati pentru zone care se confrunta cu constrângeri specifice

Pentru informatii detaliate accesati link-ul:
http://www.madr.ro/pndr-2014-2020/implementare-pndr-2014-2020/masuri-de-mediu-si-clima.html
- ♦ -
Principii jurisprudenta CEDO -  1.04.2017
- ♦ -
Formularul informatic P4000 privind inventarul centralizat al bunurilor
- ♦ -
Programe Guvernamentale pentru IMM
- ♦ -
Program cu finantare externa PA 05 – Eficienta Energetica

- ♦ -
MAI diversifica modalitatile de plata a taxelor pentru eliberarea pasapoartelor si a permiselor de conducere*

semnificatia codurilor meteo
»
Judeţul Cluj » Monografia judeţului Cluj » Cultură şi artă

Cultură şi artă

Teatrul National Cluj            Judetul Cluj este unul din cele mai importante centre ale tarii nu numai în privinta învatamîntului ci si în cea a vietii culturale si artistice.

            Resedinta judetului, municipiul Cluj-Napoca este o adevarata cetate culturala cu prestigiu recunoscut si peste hotarele tarii. Aici functioneaza o filiala a Academiei Romîne, filiale ale uniunilor de scriitori, compozitori si artisti plastici, Teatrul National si Opera Romîna de Stat, Teatrul Maghiar si Opera Maghiara de Stat, Teatrul de papusi cu sectii în limba romîna si maghiara, Filarmonica de Stat, care are si o sectie de muzica populara, studiouri teritoriale ale Societatilor Nationale de Radio si Televiziune, posturi private de radio si televiziune prin cablu, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie, Muzeul Zoologic, Muzeul Etnografic al Transilvaniei cu o sectie în aer liber, muzee care, prin numarul impresionant de exponate, reprezinta cultura materiala si spirituala a populatiei romîne si a etniilor conlocuitoare din Transilvania faurita si traita de-a lungul secolelor de viata comuna.

De asemenea, functioneaza de multi ani un teatru dramatic în municipiul Turda, muzeele de istorie din Turda, Dej si Gherla, Muzeul memorial “Octavian Goga” din comuna Ciucea, Gradina botanica din Cluj-Napoca - puternic centru de atractie a turistilor romîni si straini - care dispune de o colectie de specii rare realizate prin colaborare cu institutii de profil de pe diferite meridiane ale globului.

            Reteaua institutiilor de cultura detine si 8 cinematografe care au prezentat în cursul anului 2003 aproape 10 mii de spectacole.

            La finele anului 2003 existau în judet 439 de biblioteci care detineau 10574 mii volume; din totalul unitatilor functionau : o biblioteca de interes national, 12 biblioteci apartinînd institutiilor de învatamînt superior, 69 biblioteci specializate, 276 biblioteci scolare si 81 de biblioteci publice.


Contact


Adresa: Bulevardul 21 Decembrie 1989, Nr. 58, Cluj-Napoca
Tel.: +40.264.503.300
Fax: +40.264.591.637
E-mail: prefectura@prefecturacluj.ro
Telefoane si persoane de contact [click aici]
PROGRAM  DE LUCRU CU PUBLICUL
 Luni, Marti, Miercuri, Vineri - 8.00-16.30      Joi - 8.00-18.30

PROGRAM DE AUDIENTE  FOND FUNCIAR
Joi - 10.00-14.00
   Practica studenti 
 

   LiniaVerde AntiCoruptie:
   0800 806 806 (apel gratuit)

   Telefonul Consumatorului


   Harta Interactiva a Judetului Cluj
© 2016 Toate drepturile sunt rezervate Prefecturii Cluj Harta site  |  
Cultura si arta