Anunţuri
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Directia Generala de Dezvoltare Rurala - Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 -2020 informeaza beneficiarii si potentialii beneficiari cu privire la masurile de mediu si clima aplicate în anul 2017 pe terenurile agricole. Masurile de dezvoltare rurala adresate utilizatorilor de terenuri agricole care faciliteaza acordarea unor plati anuale, pe hectar suprafata agricola pentru compensarea totala sau partiala a costurilor suplimentare si pierderilor de venit suportate de fermieri se regasesc în Masura 10 -  Agro Mediu si clima. Masura 11 - Agricultura ecologica si Masura 13-  Plati pentru zone care se confrunta cu constrângeri specifice

Pentru informatii detaliate accesati link-ul:
http://www.madr.ro/pndr-2014-2020/implementare-pndr-2014-2020/masuri-de-mediu-si-clima.html
- ♦ -
Principii jurisprudenta CEDO -  1.04.2017
- ♦ -
Formularul informatic P4000 privind inventarul centralizat al bunurilor
- ♦ -
Programe Guvernamentale pentru IMM
- ♦ -
Program cu finantare externa PA 05 – Eficienta Energetica

- ♦ -
MAI diversifica modalitatile de plata a taxelor pentru eliberarea pasapoartelor si a permiselor de conducere*

semnificatia codurilor meteo
»
Media » Evenimente de presă » Manifestari dedicate Zilei Eroilor - 25.05.2017

Ziua Eroilor sarbatorita la Cluj
 
Joi, 25 mai 2017, la Muntele Rece în comuna Maguri Racatau, prefectul judetului Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, a participat alaturi de ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, la praznicul Înaltarii Domnului si sarbatorirea Zilei Eroilor.
Dupa Sfânta Liturghie oficiata în Manastirea „Înaltarea Domnului”, la Cimitirul Eroilor din apropiere, unde sunt înhumati 37 de militari cazuti pe câmpul de lupta în cel de-al Doilea Razboi Mondial, a avut loc un ceremonial militar-religios la care au fost prezenti oficiali ai structurilor din sistemul national de securitate din judetul Cluj, autoritati locale, precum si un numeros public.
În cadrul ceremoniei, prefectul judetului Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, a dat citire mesajului Premierului Sorin Grindeanu cu ocazia Zilei Eroilor, iar inspectorul sef al IPJ Cluj, comisar sef de politie Adrian Miron, pe cel al ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan.
În mesajul sau, adresat oficialitatilor, militarilor, elevilor si locuitorilor Muntilor Apuseni, prefectul a spus: „În aceasta zi a eroilor poporului nostru sa ne înclinam în fata memoriei acelor oameni, stiuti sau nestiuti, care si-au purtat crucea destinului pentru binele tarii, luptând si murind pe meleaguri natale sau straine. Lor le datoram existenta noastra ca popor liber si demn! Avem obligatia sa îi cinstim cum se cuvine si sa le pastram vie memoria, în sufletele si rugaciunile noastre. Este datoria noastra sa ne ridicam la înaltimea idealurilor pe care, prin eroismul si jertfa lor, acesti oameni le-au aparat. Astazi, ca de altfel în fiecare an, omagiul eroilor îl aduc si elevii Scolii Gimnaziale Maguri-Racatau pe care îi felicit pentru ca au ales sa participe, împreuna cu dascalii lor, la aceasta noua lectie de istorie. Amenajarea, îngrijirea si protejarea mormintelor eroilor cazuti în razboi reprezinta o datorie de onoare a fiecarei natiuni stat si constituie un rol educativ pentru generatia actuala si cea viitoare. Vreau sa le multumesc pe aceasta cale militarilor Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Muresianu” si comandantului unitatii, colonelul Ioan Munteanu, pentru modul în care au pregatit aceasta zi, pentru initiativa de a coopera cu elevii din Maguri-Racatau la activitatile de îngrijire a mormintelor eroilor nostri”.
La final, prefectul Vuscan a oferit din partea Institutiei Prefectului celor doua institutii mai sus mentionate, DIPLOMA DE ONOARE, „în semn de apreciere pentru preocuparea crestineasca si civica cu care îngrijesc si pastreaza în demnitate Cimitirul Eroilor din Muntele Rece”.
* * *
 
Institutia Prefectului - Judetul Cluj împreuna cu structurile Ministerul Apararii Nationale din garnizoana Cluj-Napoca si din judetul Cluj, în cooperare si cu sprijinul structurilor din sistemul national de securitate si al autoritatilor administratiei publice locale, au organizat în ziua de 25 mai 2017 ceremonii militare si religioase de depuneri de jerbe si coroane de flori în urmatoarele locuri:
- Cimitirul Eroilor din Calea Turzii (mun. Cluj-Napoca), la Monumentul Ostasului Român si la Monumentul Eroilor Revolutiei din Decembrie 1989;
- Cimitirul Eroilor de la Muntele Rece (comuna Maguri Racatau);
- Monumentul Rezistentei Anticomuniste str. Cardinal Iuliu Hosu (mun. Cluj-Napoca);
- Monumentul Eroului Aviator Plt. Adj. Traian Dârjan–Cimitirul Someseni;
- Troita de pe Feleac (comuna Feleacu).

Mesajul Premierului Sorin Grindeanu cu ocazia Zilei Eroilor
Mesaj ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu ocazia Zilei Eroilor


Galerie foto
Contact


Adresa: Bulevardul 21 Decembrie 1989, Nr. 58, Cluj-Napoca
Tel.: +40.264.503.300
Fax: +40.264.591.637
E-mail: prefectura@prefecturacluj.ro
Telefoane si persoane de contact [click aici]
PROGRAM  DE LUCRU CU PUBLICUL
 Luni, Marti, Miercuri, Vineri - 8.00-16.30      Joi - 8.00-18.30

PROGRAM DE AUDIENTE  FOND FUNCIAR
Joi - 10.00-14.00
   Practica studenti 
 

   LiniaVerde AntiCoruptie:
   0800 806 806 (apel gratuit)

   Telefonul Consumatorului


   Harta Interactiva a Judetului Cluj
© 2016 Toate drepturile sunt rezervate Prefecturii Cluj Harta site  |  
Manifestari dedicate Zilei Eroilor - 25.05.2017