Anunţuri
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Directia Generala de Dezvoltare Rurala - Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 -2020 informeaza beneficiarii si potentialii beneficiari cu privire la masurile de mediu si clima aplicate în anul 2017 pe terenurile agricole. Masurile de dezvoltare rurala adresate utilizatorilor de terenuri agricole care faciliteaza acordarea unor plati anuale, pe hectar suprafata agricola pentru compensarea totala sau partiala a costurilor suplimentare si pierderilor de venit suportate de fermieri se regasesc în Masura 10 -  Agro Mediu si clima. Masura 11 - Agricultura ecologica si Masura 13-  Plati pentru zone care se confrunta cu constrângeri specifice

Pentru informatii detaliate accesati link-ul:
http://www.madr.ro/pndr-2014-2020/implementare-pndr-2014-2020/masuri-de-mediu-si-clima.html
- ♦ -
Principii jurisprudenta CEDO -  1.04.2017
- ♦ -
Formularul informatic P4000 privind inventarul centralizat al bunurilor
- ♦ -
Programe Guvernamentale pentru IMM
- ♦ -
Program cu finantare externa PA 05 – Eficienta Energetica

- ♦ -
MAI diversifica modalitatile de plata a taxelor pentru eliberarea pasapoartelor si a permiselor de conducere*

semnificatia codurilor meteo
»
Media » Evenimente de presă » Ziua Unirii Principatelor Române - 24.01.2017

Ziua Unirii Principatelor Române
 
Marti, 24 ianuarie 2017, prefectul judetului Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, a participat la manifestarile organizate cu prilejul aniversarii a 158 de ani de la înfaptuirea Unirii Principatelor Române sub conducerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
„Realizarea actului de la 24 ianuarie 1859 sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza a deschis o noua epoca în dezvoltarea istorica a românilor, fiind urmata de o serie de reforme ce au contribuit la progresul tarii. Marele merit al lui Cuza a fost ca a reusit sa aduca recunoasterea internationala a Unirii Principatelor Române, punând bazele statului român modern.
Rememorând evenimentele din ianuarie 1859, nu putem sa nu omagiem spiritele înalte, responsabile ale moldovenilor si muntenilor, care dincolo de interese personale, orgolii marunte si intrigi de culise, au înteles importanta sansei ce o aveau în fata românii si au ales solidaritatea nationala si actiunea concertata în tara si mai apoi în strainatate, pentru a convinge cancelariile marilor puteri ca românii au nevoie de unire deplina si de o modernizare rapida.
De-a lungul istoriei, cele mai importante împliniri ale poporului român s-au realizat prin sacrificii enorme, umane si materiale, cu pretul a mii si mii de vieti ale ostasilor români pentru care deosebirile ideologice ori regionale nu au contat. Azi, mai mult decât oricând avem nevoie de armonie si solidaritate, de munca asidua pentru dezvoltarea tarii si de existenta unui climat de încredere si siguranta pentru toti cetatenii, a caror bunastare trebuie sa devina principala preocupare a tuturor conducatorilor tarii”, se arata în mesajul adresat de catre prefectul judetului Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, cu ocazia participarii la ceremonia publica dedicata sarbatoririi Zilei Unirii Principatelor Române.
În încheiere, prefectul Vuscan i-a felicitat pe elevii si dascalii care au ales sa fie prezenti la prima „lectie de istorie”, proiect initiat de Institutia Prefectului în colaborare si cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Cluj: „... se poate citi pe chipul si în ochii tuturor, emotia si respectul pentru aceasta zi importanta din istoria României. Istoricul si scriitorul Nicolae Balcescu era de parere ca istoria este cea dintâi carte a unei natii. Într-însa ea îsi vede trecutul, prezentul si viitorul. Cu totii trebuie sa purtam în suflet dragostea de tara, patriotismul, iubirea pentru valorile nationale, pentru istoria si pentru cultura româna”.
Pe timpul ceremoniei, prefectul Gheorghe Ioan Vuscan a depus o coroana de flori la Bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din partea Institutiei Prefectului – judetul Cluj.
Ceremonia publica s-a încheiat cu Hora Unirii.
La multi ani, România!

Lectie de istorie
Mesajul primului-ministru Sorin Mihai Grindeanu


Galerie foto
Contact


Adresa: Bulevardul 21 Decembrie 1989, Nr. 58, Cluj-Napoca
Tel.: +40.264.503.300
Fax: +40.264.591.637
E-mail: prefectura@prefecturacluj.ro
Telefoane si persoane de contact [click aici]
PROGRAM  DE LUCRU CU PUBLICUL
 Luni, Marti, Miercuri, Vineri - 8.00-16.30      Joi - 8.00-18.30

PROGRAM DE AUDIENTE  FOND FUNCIAR
Joi - 10.00-14.00
   Practica studenti 
 

   LiniaVerde AntiCoruptie:
   0800 806 806 (apel gratuit)

   Telefonul Consumatorului


   Harta Interactiva a Judetului Cluj
© 2016 Toate drepturile sunt rezervate Prefecturii Cluj Harta site  |  
Ziua Unirii Principatelor Române - 24.01.2017