Anunţuri
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Directia Generala de Dezvoltare Rurala - Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 -2020 informeaza beneficiarii si potentialii beneficiari cu privire la masurile de mediu si clima aplicate în anul 2017 pe terenurile agricole. Masurile de dezvoltare rurala adresate utilizatorilor de terenuri agricole care faciliteaza acordarea unor plati anuale, pe hectar suprafata agricola pentru compensarea totala sau partiala a costurilor suplimentare si pierderilor de venit suportate de fermieri se regasesc în Masura 10 -  Agro Mediu si clima. Masura 11 - Agricultura ecologica si Masura 13-  Plati pentru zone care se confrunta cu constrângeri specifice

Pentru informatii detaliate accesati link-ul:
http://www.madr.ro/pndr-2014-2020/implementare-pndr-2014-2020/masuri-de-mediu-si-clima.html
- ♦ -
Principii jurisprudenta CEDO -  1.04.2017
- ♦ -
Formularul informatic P4000 privind inventarul centralizat al bunurilor
- ♦ -
Programe Guvernamentale pentru IMM
- ♦ -
Program cu finantare externa PA 05 – Eficienta Energetica

- ♦ -
MAI diversifica modalitatile de plata a taxelor pentru eliberarea pasapoartelor si a permiselor de conducere*

semnificatia codurilor meteo
»
Programe Europene » Oportunitati active de finantare europeana » Trei noi programe de finantare prin granturi SEE si norvegiene

Trei noi programe de finantare prin granturi SEE si norvegiene

Trei noi programe de finantare prin granturi SEE si norvegiene au fost semnate in data de 16 ianuarie, de catre ministrul Eugen Teodorovici, conform unui comunicat emis astazi de Ministerul Fondurilor Europene.
Cele trei programe sunt:
  • Biodiversitate si Serviciile Ecosistemelor -  sprijina implementarea de proiecte dedicate obiectivului general de oprire a pierderii biodiversitatii in Romania;
  • Reducerea Substantelor Periculoase - finanteaza proiecte care vizeaza prevenirea efectelor adverse ale substantelor si deseurilor chimice periculoase asupra mediului;
  • Initiative in Sanatatea Publica - va sprijini proiecte in domenii precum: prevenirea si controlul unor boli transmisibile, imbunatatirea controlului tuberculozei, mediatori in domeniul sanatatii publice, prevenirea bolilor netransmisibile legate de stilul de viata etc. Programul va aborda si nevoile specifice ale grupurilor minoritare, cu o atentie speciala asupra situatiei romilor.

Programele beneficiaza de o alocare cumulata de peste 33 milioane de euro, din care 15 milioane este destinata proicetelor pe biodiversitate, 10 milioane celor care vizeaza reducerii substantelor periculoase, iar 8 milioane initiativelor in sanatatea publica. Conform comunicatului MFEur, bugetul programului "Initiative in Sanatate Publica" va fi suplimentat in perioada imediat urmatoare cu 13 milioane de euro.

Programele "Biodiversitate si Serviciile Ecosistemelor", respectiv "Reducerea Substantelor Periculoase" vor fi implementate de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, care va lansa in perioada urmatoare cererile de aplicatii dedicate organizatiilor non-guvernamentale si institutiilor publice din domeniu. Programul "Initiative in Sanatatea Publica" este gestionat de Ministerul Sanatatii.

Elemente de context

Prin Acordul pentru Spatiul Economic European (SEE), trei dintre tarile AELS - Norvegia, Islanda si Liechtenstein, fac parte din piata interna europeana si contribuie la dezvoltarea sociala si economica prin intermediul granturilor SEE si norvegiene, de care beneficiaza 15 state membre din estul, centrul si sudul Uniunii Europene. Norvegia este principalul stat donator, contribuind cu 97% din totalul finantarilor. Obiectivele majore ale granturilor SEE si norvegiene sunt reducerea disparitatilor sociale si economice in Spatiul Economic European, respectiv intarirea relatiilor bilaterale dintre statele donatoare si cele beneficiare.

In perioada de finantare 2004-2009, Romania a avut alocate granturi cu o valoare de aproximativ 100 milioane de euro pentru proiecte in domenii cheie precum protectia mediului, productia sustenabila, sanatate si ingrijirea copilului, conservarea patrimoniului cultural si dezvoltarea societatii civile. Un numar de 65 de proiecte specifice si peste 100 de proiecte dezvoltate de ONG-uri au fost implementate, rata de absorbtie ajungand la aproximativ 85%.

Pana in prezent au fost semnate 20 din cele 21 programe prin care Romania beneficiaza de aproximativ 306 milioane de euro din granturi SEE si norvegiene in perioada 2009-2014. Aceste granturi vor sustine implementarea de proiecte in domenii precum justitie si afaceri interne, protectia mediului, cercetare, sanatate, cultura, societate civila si imbunatatirea conditiilor sociale pentru populatia roma.

Sursa: www.fonduri-structurale.ro


Contact


Adresa: Bulevardul 21 Decembrie 1989, Nr. 58, Cluj-Napoca
Tel.: +40.264.503.300
Fax: +40.264.591.637
E-mail: prefectura@prefecturacluj.ro
Telefoane si persoane de contact [click aici]
PROGRAM  DE LUCRU CU PUBLICUL
 Luni, Marti, Miercuri, Vineri - 8.00-16.30      Joi - 8.00-18.30

PROGRAM DE AUDIENTE  FOND FUNCIAR
Joi - 10.00-14.00
   Practica studenti 
 

   LiniaVerde AntiCoruptie:
   0800 806 806 (apel gratuit)

   Telefonul Consumatorului


   Harta Interactiva a Judetului Cluj
© 2016 Toate drepturile sunt rezervate Prefecturii Cluj Harta site  |  
Trei noi programe de finantare prin granturi SEE si norvegiene